Inspiratörs-teamet

Möt Kvinnliga Äventyrares inspiratörs-team!

Kvinnliga Äventyrare är en grupp människor med stora drömmar om att påverka framtiden. Vi vill få kvinnor att utmana sig själva, våga hitta sitt eget Everest, sin inre styrka och bli sitt bästa jag! Att följa sitt hjärta och att våga. Självsäkra, starka kvinnor redo att möta världen.

Tillsammans boostar vi varandra och lämnar komfortzonen!

 

Linda Åkerberg

"Ett äventyr är en resa, både själsligt och kroppsligt. En resa som sker spontant, utan begränsningar och med oklar utgång som får oss att undersöka vad som finns bortom vår vardag, utanför komfortzonens gränser.

Ett äventyr kan, men behöver inte vara fysiskt krävande. Det behöver inte heller ske på exotiska platser. De kan vara både stora och små. Det kan vara en långvandring genom vildmarken, men också en bilresa på nya vägar på väg till jobbet.

För mig är själva kärnan i äventyret utmaningen i att våga kasta sig in i det okända, släppa taget och hänföras av vart slumpen eller ödet vill ta en."

Ida Lindström

"Mitt liv är som ett enda stort äventyr! Det kan handla om allt ifrån en spontan kaffe ute vid en grillring till ett välplanerat välgörenhetsprojekt. Känns det jag gör som ett äventyr, då är de det!"

 

Elle Nikishkova 

"Ett äventyr för mig är något spännande och oväntat."

 

Johanna Davidsson

"Ett äventyr för mig är en kortare eller längre tur där resan eller ett moment i resan får det att kittla i magen. Att inte veta helt och hållet exakt hur turen kommer att gå. Det ska finnas en viss ovisshet i turen för att det ska kännas som ett äventyr. Ett äventyr är mer känslan hos personen som ska ut på äventyret än vad det faktiskt är för typ av tur eftersom definition av äventyr är så individuellt för olika personer."

 

Sofia Zetterqvist

"Det storartade med äventyr, tycker jag, är att det ju bara är en inre upplevelse som är helt individuell. För mig är det äventyr att kryssa fram på en snöskoter mellan Svalbards snöbeklädda spetsberg i solnedgången. Medan det kan kännas lika mycket som ett äventyr för någon annan att kliva ombord på finlandsbåten för första gången. Det är fint tycker jag. Det gör ju alla till potentiella äventyrare i sina liv."

Sanne Brännström

"Ett äventyr för mig är känslan av ultimat frihet. Det är sällan kopplat till prestige, utan kan handla om något så "enkelt" som att ge sig ut till skogs och bo i en stuga utan varken el, vatten eller täckning på telefonen i några dagar. Jag älskar också hundspannsäventyr och drömmer om ett helt eget spann i framtiden. Men mest av allt älskar jag bara det enkla livet ute i naturen. Med min sambo, våra två hundar, flugfiskespöna och en eld att laga mat över."

Rania Rönntoft

"Jag brinner för näräventyr och det enkla, att naturen är tillgänglig för alla. Jag vill visa att ta sig ut inte behöver vara svårt, och man behöver inte åka långt. 


Att känna friheten när man i sensommarsolen beger sig ut med en vän, kör längs små grusvägar i jakt på en fin plats att stanna och dricka kaffe, fotografera och se landskapet färgas gyllene av solens sista gyllene strålar är för mig precis lika mycket äventyr som att vandra i de Schweiziska alperna.


Oavsett vilket så är jag nära naturen och jag känner mig levande!"

Jënni Jalonen

"Hela livet är ett äventyr. Äventyr för mig handlar om att upptäcka nya vägar och stiga in i det okända, oavsett smått eller stort. Det kan vara att bestiga ett berg, springa ett ultralopp eller välja en ny runda i hemmaspåret. Men äventyr behöver inte vara träningsrelaterat, t.ex. kan det vara ett äventyr att resa till en plats du aldrig varit på tidigare. Det viktigaste för mig när det gäller äventyr är att jag lär mig någonting av det – om mig själv och om världen."

Helena Olmås

"Får du fjärilar i magen av att ge dig iväg? Då är det ett äventyr! Blir du glad av tanken på att genomföra det? Då är det ett äventyr! Vet du inte riktigt om du klarar av det? Då är det definitivt ett äventyr! Ett äventyr för mig behöver varken vara långt, stort, dyrt eller svårt. Men det ska kännas i kroppen, oavsett om det är något du aldrig har testat innan eller något du gjort hundratals gånger. För mig kan en löprunda hemma i dalaskogarna vara ett äventyr, även om jag har gjort det fler gånger än jag kan räkna.
Jag har också varit på Kilimanjaro många gånger nu, men är ändå pirrig inför nästa expedition. Jag blir livsglad över att tänka på friheten i att sätta en fot framför den andra. Kvällarna i mattältet. Morgonkaffet. Vyerna. Tältnätterna. Värmen i sovsäcken. Kylan på toppnatten. Livsglädjen! "

Amanda Matti

"Ett äventyr för mig kan vara allt från en kort promenad i skogen med treåringen till att springa i fjällen flera dagar. Det kan också vara att våga kliva ut i det okända på jobbet eller i privatlivet och våga testa något nytt. Äventyr för mig är något som sker mentalt, inte fysiskt. Jag tror att äventyr är en känsla och känslan av äventyr kommer när vi följer våra drömmar, upptäcker nya saker, vågar utmana våra rädslor och växer som människor. Det kan vara fysiska utmaningar men det kan också vara mentala. Själv älskar jag de mentala äventyren och utmaningarna allra mest. Att våga utmana mina sanningar och bilder av mig själv. Att våga växa. Som att anmäla mig till den där snowboardtävlingen jag alltid velat vara med i men inte vågat. Eller att bli en löpare fast jag alltid sagt att löpning inte är något för mig."