Om Kvinnliga Äventyrare

Om Kvinnliga Äventyrare

Kvinnliga Äventyrare är ett initiativ som drivs av Morakniv. Syftet är att lyfta kvinnliga äventyrare och framför allt att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och friluftsliv. Helt enkelt att få alla att hitta sitt alldeles egna äventyr.

Kvinnliga Äventyrare Louise Forslycke-Garbergs Morakniv
Kvinnliga Äventyrare Louise Forslycke-Garbergs Morakniv

Inspirera!

Vi vill veta mer om vad som är äventyr för dig. Om platser, känslor, människor, mat, natur, vardagsliv och alla de stunder när du känner att ditt äventyr pågår. Tillsammans inom ramen för Kvinnliga Äventyrare kan vi inspirera och peppa varandra att se äventyren runt omkring oss. Hjälp oss fylla #kvinnligaäventyrare med glädje, pepp, driv och styrka. Nu kör vi!

Vi som jobbar med Kvinnliga Äventyrare

Tina Forsberg

Tina är projektledare för Kvinnliga Äventyrare och jobbar även i fabriken på Morakniv. Dessutom är hon ultralöpare, äventyrare, utbildad fjäll- och äventyrsledare.

Favoritäventyr?
Ett längre äventyr i löparskor med packningen på ryggen och ögat vilande på vägen som suddas ut i horisonten. Det är något magiskt med de där vägarna som ser ut att aldrig ta slut. Man känner sig som ”ett med äventyret” och här är den mentala styrkan det viktigaste verktyget. Här njuter jag om mest. Jag får rysningar bara vid tanken på det! Är äventyret relativt långt så är dagarna indelade i dagsetapper med en ungefärlig förutbestämd sovplats. Det är så skönt att slippa tänka ibland och enbart följa en plan, vilket dels är bra av säkerhetsskäl – samtidigt som det är härligt och spännande ibland när man tar det lite som det kommer.

Måste i vandringsryggsäcken?
Min favorit-dunjacka. Den prioriteras alltid trots packvolymen. Blir alltid lika glad när jag plockar fram den (oavsett årstid faktiskt). Det är en humörhöjare att mysa in sig i den oavsett om man är låg på energi, bygger sitt camp i lugn och ro eller myser vid elden.

Favorit i matlådan?
Knaperstekt bacon är aldrig fel och salt är något som prioriteras överlag när jag är ute. Min mammas kolakakor var inte heller helt fel när jag låg sliten i ett tält i ett väldigt regnigt Norge en gång. På Island var det torkad torsk med smör som gällde till stor del. Mums! Det är de där små guldkornen som gör det!