Om Kvinnliga Äventyrare

Om Kvinnliga Äventyrare

Kvinnliga Äventyrare är ett samarbete mellan Morakniv och Vandringsbloggen. Syftet är att lyfta kvinnliga äventyrare och framför allt att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och friluftsliv. Helt enkelt att hitta sitt alldeles egna äventyr.

Kvinnliga Äventyrare Louise Forslycke-Garbergs Morakniv
Kvinnliga Äventyrare Louise Forslycke-Garbergs Morakniv

Inspirera!

Vi vill veta mer om vad som är äventyr för dig. Om platser, känslor, människor, mat, natur, vardagsliv och alla de stunder när du känner att ditt äventyr pågår. Tillsammans inom ramen för Kvinnliga Äventyrare kan vi inspirera och peppa varandra att se äventyren runt omkring oss. Hjälp oss fylla #kvinnligaäventyrare med glädje, pepp, driv och styrka. Nu kör vi!

Vi som jobbar med Kvinnliga Äventyrare

Emelie-Bröms-Kvinnliga-Aventyrare-Profil

Emelie Bröms

Emelie är projektledare för Kvinnliga Äventyrare och kommunikatör på Morakniv.

Favoritäventyr?
Mina bästa äventyr uppstår är de där stunderna när ingenting går som planerat och allt känns hopplöst – men som jag kan skratta åt och minnas i efteråt. Alltifrån missade bussar, vertikalt regn, översvämmade stigar, försvunna ledmärkningar, extrem trötthet, glömd matsäck och ofrivilliga omvägar.

Måste i vandringsryggsäcken?
Jag är rätt frusen av mig, även på sommaren, så det finns alltid en mössa och ett par vantar i min packning. Fast självklart finns solglasögonen där i ytterfacket också.

Favorit i matlådan?
Matlåda? Här är det yoghurtbägare som gäller! Är helförälskad i de där smidiga muggarna som jag kan fylla med massa mumsiga frön, flingor, torkad frukt och yoghurt förstås.

Angeliqa Mejstedt

Angeliqa är proffsvandrare och driver Sveriges största blogg om vandring, Vandringsbloggen.

Favoritäventyr?
Älskar de små spontana dagsutflykterna, de som inte är så planerade och uppstyrda. Utan en dag som börjar med längtan ut, lite googling och sedan en tur iväg i närområdet. Ett nytt hörn av ett naturreservat, eller bara att ta med nytt sällskap ut i naturen, det ger härliga vinklar.

Måste i vandringsryggsäcken?
I vandringsryggsäcken har jag väldigt gärna med mig stora kaffetermosen. För mig är den motivation, gemenskap och styrka. Kaffet dricker jag svart som natten och lika starkt som min själ.

Favorit i matlådan?
Jag älskar att laga korvstroganoff med ris. Det är min paradrätt sedan många år tillbaka. Och hemigheternas hemlighet för den goda smaken är en klick senap.
Angeliqa-Mejstedt-Kvinnliga-Aventyrare-Profil