Möt Rania

Rania Rönntoft

Kort bakgrund/meriter: 

Har drivit eget som frilansande fotograf sedan 2012. Älskar att vara ute i naturen med kameran och har natur och friluftsliv som främsta nisch. Det är också ute jag hittar all min inspiration. Blev tilldelad Scandinavian Photo’s Fotostipendium år 2014 och 2017 blev jag korad till “Queen of Video Footage” under ett event för resebloggare, en utmärkelse som tog mig till ett av mina största äventyr i Yosemite National Park.

Vad är ett äventyr för dig?

Jag brinner för näräventyr och det enkla, att naturen är tillgänglig för alla. Jag vill visa att ta sig ut inte behöver vara svårt, och man behöver inte åka långt. 


Att känna friheten när man i sensommarsolen beger sig ut med en vän, kör längs små grusvägar i jakt på en fin plats att stanna och dricka kaffe, fotografera och se landskapet färgas gyllene av solens sista gyllene strålar är för mig precis lika mycket äventyr som att vandra i de Schweiziska alperna.


Oavsett vilket så är jag nära naturen och jag känner mig levande!

Beskriv dig själv med 3 ord:
 

Spontan, kreativ, livsnjutare


Bästa äventyrsminnet:
Jag och en grupp vänner besökte Yosemite National Park och en tidig morgon tog vi oss upp till Glacier Point för att se solen gå upp. När den äntligen kikade fram över bergstopparna lastade jag och en av mina vänner på oss våra ryggsäckar och påbörjade vår vandring ner till dalen igen, via Panorama Trail. Det är tidigt och ingen annan vandrare är på leden. 


En coyote springer före oss som för att visa vägen och det är en av de vackraste vandringar jag någonsin gjort. Inget speciellt eller äventyrligt hände, men vi vandrade hela dagen uppe bland de magnifika bergen, förbi dånande vattenfall och genom storslagna skogar. 


Det var fridfullt och tankarna fick vandra fritt. Vi hade mycket bra samtal under den vandringen, jag och min vän. Det var verkligen hikefulness! 


Mer om vandringen går att läsa här: https://northboundjourneys.com/ 2017/12/04/hiking-the-panorama-trail-in-yosemite/

Läs mer om Rania: @northboundjourneys/ Northboundjourneys.com