Möt Amanda

Amanda Matti

Kort bakgrund/meriter:
Egenföretagare och naturälskare som bloggar och poddar om livet norr om polcirkeln. 28år och bor i Gällivare i norra Norrland. Jag är egenföretagare och frilansar inom digital kommunikation, träning och innehållsskapande. Men mest av allt älskar jag att vara ute i naturen och vandra, springa, åka snowboard eller bara dricka kaffe kokt över öppen eld. Jag lever för de små och stora äventyren.

Jag är mamma till en treåring, sambo till en musiker och poddar gärna om fördelarna med livet i en norrländsk småstad. Ärlighet, humor, äventyr och kärlek är vad som genomsyrar mitt liv och allt det jag gör.

Vad är ett äventyr för dig?
Ett äventyr för mig kan vara allt från en kort promenad i skogen med treåringen till att springa i fjällen i flera dagar. Det kan också vara att våga kliva ut i det okända på jobbet eller i privatlivet och våga testa något nytt. Äventyr för mig är något som sker mentalt, inte fysiskt. Jag tror att äventyr är en känsla, och känslan av äventyr kommer när vi följer våra drömmar, upptäcker nya saker, vågar utmana våra rädslor och växer som människor. Det kan vara fysiska utmaningar men det kan också vara mentala. Själv älskar jag de mentala äventyren och utmaningarna allra mest. Att våga utmana mina sanningar och bilder av mig själv. Att våga växa. Som att anmäla mig till den där snowboardtävlingen jag alltid velat vara med i men inte vågat. Eller att bli en löpare fast jag alltid sagt att löpning inte är något för mig.

Beskriv dig själv med 3 ord: Modig, livrädd och levande. (Eller Modig, livrädd och ärlig)

Bästa äventyrsminnet:
Att våga ställa upp i friåkningstävlingen NM (Scandinavian Big Mountain Championships) i Riksgränsen. Sedan jag var tonåring har jag velat ställa upp i tävlingen, men aldrig vågat. 2018 gjorde jag det äntligen och åkte hem en tredje plats trots obefintlig snowboardåkning de senaste tre åren. Känslan när jag stod där uppe vid starten och det faktiskt var dags, var obeskrivlig. Livrädd. Panikslagen. Men beslutsam. Jag gjorde det. I efterhand är det lätt att tänka, varför väntade jag så länge? Det var väl inte så farligt? Men just i stunden är paniken verklig. Att utmana mina rädslor är det jag älsklar mest just nu. Det ger mig en känsla av att jag kan bli och göra vad jag vill.

Läs mer om Amanda: @explorealittlemore / Explorealittlemore.se