Möt Jënni

Jënni Jalonen

Kort bakgrund/meriter:
Uppväxt i Uppsala där jag spenderade all min lediga tid i skogen, i gymnastikhallen eller uppkrupen i soffan med en bok. Efter en kort tonårsperiod där allt annat var viktigare än träning fann jag till slut traillöpningen år 2014 och blev blixtförälskad. Har sedan dess utvecklats enormt som idrottare, deltagit i flera trail- och ultralopp,  upptäckt världen i löparskor och expanderat min passion till att även omfatta bergslöpning och bergsbestigning i Alperna. Jag är även väldigt intresserad av yoga, meditation, hinderbanelöpning (OCR), konst och språk.

Vad är ett äventyr för dig?
Hela livet är ett äventyr. Äventyr för mig handlar om att upptäcka nya vägar och stiga in i det okända, oavsett smått eller stort. Det kan vara att bestiga ett berg, springa ett ultralopp eller välja en ny runda i hemmaspåret. Men äventyr behöver inte vara träningsrelaterat, t.ex. kan det vara ett äventyr att resa till en plats du aldrig varit på tidigare. Det viktigaste för mig när det gäller äventyr är att jag lär mig någonting av det – om mig själv och om världen.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Kreativ, nyfiken och målinriktad!

Bästa äventyrsminnet:
När jag besteg berget Dom, Alpernas tredje högsta berg på 4545 möh, i augusti 2017. Jag och två vänner startade klockan tre på morgonen i stjärnklart väder och sex timmar senare stod vi på toppen med milslånga vyer åt alla håll. Det var i denna stund som jag förstod att jag hade hittat mitt syfte – ett liv utomhus. Där uppe kändes allt så självklart, det var en ren känsla av lycka och eufori.

Läs mer om Jënni: @jennijln /www.jennijalonen.com