Möt Sofia

Sofia Zetterqvist

Kort bakgrund/meriter:
Driver resebloggen Fantasiresor sedan 2008 som bl a vunnit Sveriges bästa reseblogg flera gånger. Driver eget företag och jobbar även som digital copywriter där jag hjälper andra kunder med framför allt blogg, sociala medier och webbtexter.

Vad är ett äventyr för dig?
Det storartade med äventyr, tycker jag, är att det ju bara är en inre upplevelse som är helt individuell. För mig är det äventyr att kryssa fram på en snöskoter mellan Svalbards snöbeklädda spetsberg i solnedgången. Medan det kan kännas lika mycket som ett äventyr för någon annan att kliva ombord på finlandsbåten för första gången. Det är fint tycker jag. Det gör ju alla till potentiella äventyrare i sina liv.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Nyfiken, kreativ och rastlös (Även om de som möter mig oftast brukar beskriva mig som lugn, så en slags osynlig rastlöshet kanske.)

Bästa äventyrsminnet:
Äventyrsminnen är lite av min bensin, det är det jag lever på. Men om jag måste välja ett så är det nog mitt äventyr i en rysk gammal mini-van offroad på den mongoliska stäppen. Det var även ett av mina allra första äventyr och man kan nog säga att det var där och då mina vagabondben bestämde sig för att inte stanna hemma.

Läs mer om Sofia: @fantasiresor / Fantasiresor.se