Möt Sanne

Sanne Brännström

Kort bakgrund/meriter:
Född och uppvuxen i en liten by i Tornedalen, med midnattssol och norrskensnätter. Matte till en husky och en aussie. Utbildad naturturismutvecklare och frilansfotograf som gillar färg och form och mörkrostat kaffe. har arbetat på Sveriges högsta belägna fjällstation, Låktatjåkko och som guide på Aurora Safari Camp. Driver även Re-Wild tillsammans med min vapenderagare Therese, som arbetar för naturturismen i Swedish Lapland. 

Vad är ett äventyr för dig?
Ett äventyr för mig är känslan av ultimat frihet. Det är sällan kopplat till prestige, utan kan handla om något så "enkelt" som att ge sig ut till skogs och bo i en stuga utan varken el, vatten eller täckning på telefonen i några dagar. Jag älskar också hundspannsäventyr och drömmer om ett helt eget spann i framtiden. Men mest av allt älskar jag bara det enkla livet ute i naturen. Med min sambo, våra två hundar, flugfiskespöna och en eld att laga mat över.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Fantasifull, harmonisk och rolig.

Bästa äventyrsminnet:
Det är nog när jag för första gången fick köra ett spann på 6 slädhundar. Mitt ute i Jokkmokks skogar, sent en kväll i februari. Minus 28 grader och becksvart ute. Ögonfransarna blev till is, jag förfrös nog mina händer och höll på att flyga av i världens längsta nedförsbacke. Men det var tamejfan det roligaste jag gjort.

Läs mer om Sanne: @warginna / Warginna.net