Möt Linda

Linda Åkerberg

Kort bakgrund/meriter:
Driver äventyrsbloggen och hemsidan Wilderness Stories sedan 2016.

Fick upp ögonen för vildmarken och äventyr under 2015. Då var det främst vandring som gällde och inte ens ett år efter min första vandring, åkte jag i april 2016 till USA för att vandra långdistansleden Pacific Crest Trail - 428 mil mellan Mexiko och Kanada, en vandring kom att ta nästan 6 månader. Sedan dess har jag bland annat vandrat på egen hand från Jiri till Everest Base Camp och bestigit Lobuche peak och Kilimanjaro.

Brinner för att testa på nya saker och möta vildmarken på nya sätt och att få andra att våga göra det också!

Vad är ett äventyr för dig?
Ett äventyr är en resa, både själsligt och kroppsligt. En resa som sker spontant, utan begränsningar och med oklar utgång som får oss att undersöka vad som finns bortom vår vardag, utanför komfortzonens gränser.

Ett äventyr kan, men behöver inte vara fysiskt krävande. Det behöver inte heller ske på exotiska platser. De kan vara både stora och små. Det kan vara en långvandring genom vildmarken, men också en bilresa på nya vägar på väg till jobbet.

För mig är själva kärnan i äventyret utmaningen i att våga kasta sig in i det okända, släppa taget och hänföras av vart slumpen eller ödet vill ta en.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Nyfiken, envis och ambitiös.

Bästa äventyrsminnet:
I juni 2017 åkte jag tillbaka till USA för att vandra en kortare sträcka av PCT. Vandringen avslutades med att bestiga Mt. Whitney, det kontinentala USAs högsta berg på 4421 m. När jag tidigt på morgonen nådde toppen var jag först upp och helt ensam där uppe med bara Sierra Nevadas bergskedjas toppar som sällskap i en 360° vy runt omkring mig. Det kändes verkligen helt otroligt magiskt!

… Den branta leden ner på andra sidan berget visade sig senare vara helt översnöad så det enda sättet att ta mig ner var att sätta mig på rumpan och åka kana ner i över 300 höjdmeter. Det är nog det värsta jag någonsin gjort. Men samtidigt något som också kändes helt makalöst - efteråt.

Läs mer om Linda: @wildernessstories / Wilderness-stories.com