Äventyrliga tjejer

Vad är äventyr för dig?

Låt dig inspireras av andra härliga tjejer som alla har hittat sin egen definition på vad äventyr är. Känn peppen och börja planera för ditt alldeles egna äventyr.
Stort som smått - det är du som sätter reglerna.


Arrow
Arrow
PlayPause
Slider

Johanna

"Äventyr rymmer så mycket för mig. I mitt jobb med Systrar i bergen pratar jag ofta om just semesteräventyr där det handlar om att upptäcka och uppleva den otroligt vackra miljö vi reser till, bergen. För egen del är mina bästa äventyr när jag får chans att upptäcka berg och terräng vintertid en bit bort från alla liftar. Äventyren får mig att känna en frihet, en styrka i att vara i naturen och samtidigt utvecklas som person mentalt och fysiskt där allt sker på naturens villkor."

Träffa Johanna: @systraribergen / Systraribergen.se

Jennifer

"Äventyr för mig är att våga göra allt det där som skrämmer mig lite. Det kan vara alltifrån en intervju i radio, ett jobb i Indien eller att hoppa från en brygga ner i en sjö en sommarkväll i juli."

Träffa Jennifer: @jennsandstrom / Jennifersandstrom.se/a>

Sanna

”För mig är äventyr att vandra i de fotspår som sedan många, många år sopats igen av tidens damm. Vart leder vägen? Vad hände här och då? Att utforska det förflutna med nyfikna ögon är storytelling på riktigt - och sådana äventyr vet jag aldrig vart de tar mej”.

Träffa Sanna: @sannarosellfreelance / Sannarosell.se

Elle

"Äventyr för mig är att upptäcka nya spännande platser, good mat och träffa sköna människor. Att hitta nya härliga skogar med massa god svamp eller paddla i en fin sjö, fiska och hänga vid brasan! Jag älskar spontana äventyr, att man tar sig ut utan att planera så mkt, då hinner man inte bygga upp en massa förväntningar och det blir oftast sjukt kul!"

Träffa Elle: @ellesutemat / Elles Utemat på Facebook

Emilie

"Ett äventyr kan vara att utmana mig själv, att upptäcka, att våga och att vara nyfiken. Alla de sakerna kan jag få då från att jag tar en kvällstur till min favoritlaxälv till en flerdagarsvandring till ett avlägset fjällvatten. Varje dag kan bli ett nytt äventyr, det handlar bara om vad man gör den eller det till."

Träffa Emilie: @emilie.bjorkman / Dalkullans fiske på Facebook

Boel

"Äventyr för mig kan vara alltifrån en promenad runt knuten likväl som en långvandring i Sarek. Jag gillar att ta okända stigar, för där kan nästa smultronställe finnas."

Träffa Boel: @boelengkvist

Therese

"För mig är det ett äventyr att våga leva min dröm, att fortsätta utmana mig själv, mina sanningar och gränser. Ett av mina största äventyr i livet har varit att satsa på min passion - yogan. Att helt grön kasta mig ut i företagande, starta egen studio och driva verksamheten framåt. Många gånger har det varit utmanade, jag har gråtit, svettats och tvivlat på mig själv. Men också glädjen och tillfredsställelsen längs vägen när jag fått jobba med min dröm har varit stor. Känslan av att LEVA livet fullt ut. Att vara rädd, ha tvivel och ifrågasätta sin kapacitet, men att ändå fullfölja. Det är vad äventyr handlar om för mig. Att bli sin egen bästa vän. Äventyret är att våga utmana det bekväma och trygga. Därför kan vi alla leva äventyrligt, genom hela livet. Bara att vi låter äventyren ändra färg och form, precis som livet gör."

Träffa Therese: @yoga_stories / Yogastories.se

Sofia

"Det storartade med äventyr, tycker jag, är att det ju bara är en inre upplevelse som är helt individuell. För mig är det äventyr att kryssa fram på en snöskoter mellan Svalbards snöbeklädda spetsberg i solnedgången. Medan det kan kännas lika mycket som ett äventyr för någon annan att kliva ombord på finlandsbåten för första gången. Det är fint tycker jag. Det gör ju alla till potentiella äventyrare i sina liv."

Träffa Sofia: @fantasiresor / Fantasiresor.se

Helena

"Äventyr för mig behöver inte handla om storslagna saker som kostar mycket utan att hitta små saker att göra, som att äta middagen ute över öppen eld, prova på något nytt eller eller ta eftermiddagskaffet på fjället. De där sakerna som sätter lite extra guldkant på vardagen!"

Träffa Helena: @helenaenqvist / Hon som cyklar lite

Lisa

"Enligt mej, finns inget minimum när det kommer till äventyr och mina favoriter är vardagsäventyren. Det räcker på något vis att bryta upp från rutin för att skapa ett äventyr i vardagen. Gör en roadtrip av vägen till landstället, sov i tält en vardagsnatt innan jobbet, bjud in till middag i skogen… För mej behöver inte äventyr vara lika med det extrema, de behöver inte vara fyllda av adrenalin, sånt har vi utmaningar till. Men genom att ta ner nivån, kan fler få äventyra och göra så ofta. Så länge känslan är där, är det ett äventyr."

Träffa Lisa: @lisalowenborg / Adventurestories.se

Katarina

"Äventyr för mig har mer med den inre upplevelsen att göra än den yttre utmaningen. Jag söker känslan av frihet och att få vara en del av naturen. I bland kan det vara på en fjälltopp efter tuffa strapatser, men jag hittar det oftast i de enklare, nära äventyren. På en nattpromenad med pannlampa i skogen, när jag svänger av den planerade vägen för att se och fota en ny plats, eller när jag går ut med kaffetermos och kamera för att uppleva soluppgången. Det är riktigt härliga äventyr det!"

Träffa Katarina: @bucketlife / Bucketlife.se

Ida

"Ett äventyr för mig kan vara allt ifrån att gå hundra meter in i skogen till att ge sig ut på stora expeditioner under mer krävande förhållanden. Ett äventyr kan alltså vara litet eller stort, planerat eller oplanerat. Ofta när jag ger mig ut i skogen eller på fjället så brukar jag gå utanför lederna, klättra upp för höjder, bada i nya sjöar eller testa nya friluftsaktiviteter. När jag äventyrar så försöker jag utvecklas som person och utmana mig själv. Ibland handlar det om att göra upp en eld på bästa sätt och ibland handlar det om att bestiga ett berg eller ta sig långa streckor på ny mark."

Träffa Ida: @iskogochmark / Ida på Facebook

Johanna

"Ett äventyr för mig är att ge sig ut på något som får det att kittla lite i magen och som är nytt för en själv. En ny aktivitet eller ny plats eller kanske med nya människor/barn eller kanske för första gången prova att vara ensam. Ofta kan det bli ett äventyr när saker och ting inte går helt som planerat. Ett äventyr förknippar jag med att vara ute i naturen på ett eller annat sätt, men man behöver egentligen inte resa långt. Det finns mängder av äventyr att göra runt husknuten."

Träffa Johanna: @solosister2016 / Solosister.se

Louise

"Ett äventyr för mig är att göra någonting nytt och spännande. Ett äventyr innebär att jag tar en liten risk och att jag inte är helt säker på hur det kommer att sluta. Ett äventyr för mig är att utmana mig själv och öva på att bli modigare. Äventyr behöver inte vara jättehöga berg, extrema avstånd eller fysiskt utmattande utan för mig är det lika äventyrligt att få in små äventyr mitt i vardagspusslet. När det känns som ett äventyr så är det ett äventyr. Några av mina allra bästa äventyr är att ta med andra ut på strapatser som är vardag för mig men som kan vara riktiga äventyr för dem som följer med, som kanske aldrig sovit i tält, lagat mat ute, cyklat MTB på fjällstigar eller gått på topptur med stighudar. Det är en av anledningarna till att jag älskar mitt jobb som guide i Funäsfjällen både på sommaren och på vintern. När mina tre barn var små så var vardagsäventyr det enda jag ville och kunde göra. Därför genomförde jag projektet 365 Vardagsäventyr för att utforska om summan av många små äventyr kunde vara lika stor, eller större, än ett stort. För mig och för min familj blev det en stor förändring, äventyrsprojektet slutade med att vi lämnade ekorrhjulslivet i Stockholm för ett annat liv i fjällen, där äventyret är vardag och vardagen ett äventyr. Nu är barnen större och jag drömmer om att göra ett långt äventyr där jag får testa alla de kunskaper jag samlat på mig genom att göra många små äventyr. Dröm stort, börja smått!"

Träffa Louise: @365aventyr / 365aventyr.se

Matilda

"Jag torkar av mina snöiga goggles med handsken. Snön yr omkring oss. Ställer om min skidbindning från gåläge till åkläge. Ida ger klartecken att hon är redo att åka. Jag ser hennes rygg några sekunder innan hon försvinner ur mitt synfält. Jag hör inget förutom vinden som blåser starkt. Det har snöat flera decimeter lätt puder som forsar över benen. För några sekunder är jag bara helt omsluten av vitt. Vi fortsätter att åka och snökaoset klarnar så småningom. Efter ett tag stannar vi alla tre. Ser oss omkring. Tusan, det här området känner vi inte igen. Vi måste ha åkt fel i snöstormen. Neråt ska vi i alla fall så vi skidar vidare tills vi hamnar i en bäckravin. Nedanför oss ser vi branta klippväggar, höga drops, och stora hål genom isen där forsande vatten flyter under. Vi kan inte vända tillbaka så enda sättet är att försöka ta sig ner. Efter mycket hasande och hoppande är vi ur ravinen. Ett äventyr för mig kan antingen vara väldigt stort eller litet. Det är när man gör något utöver det man vanligtvis gör. Det kan även innebära att man kliver ur sin komfortzon. Ett äventyr kan vara något som man planerat länge. Som en flerdagarstur med turskidor, fjällpulka och tältövernattning. Eller så kan en till exempel alldeles helt vanlig skiddag helt plötsligt bli ett äventyr, på grund av att något oväntat som händer. Äventyr för mig betyder nyfikenhet att vilja upptäcka nya platser, se nya saker, förundras och fångas i ett ögonblick. Just där och då."

Träffa Matilda: @tilleysadventures

Lina

"I min värld har jag aldrig gjort ett äventyr. Jag har däremot gjort turer av olika längd, vissa uppemot 8 månader långa. På turerna kommer jag bort från vardagens alla måsten. Aldrig känner jag mig så levande som när jag är ute i storslagen natur. Det är upplevelsen och möten med människor som står i centrum, aldrig tid eller sträcka. En tur blir helt enkelt till medan man gör den. Det gör också att ingen tur kan bli för stor eller för liten, för lätt eller svår, då man alltid kan lägga upp den efter ens egna förutsättningar. Man behöver inte vara stor och stark för att göra långa turer, man kan vara precis som jag, helt vanlig. Ingenstans är livet så enkelt och harmoniskt som ute på tur, när den har gått från att vara bara en tur till att vara vardag. Då spelar endast de basala sakerna en viktig roll som att hålla sig torr, mätt och varm. Enligt mig ger inte kortare turer samma möjlighet till förändring och test av ens begränsningar, styrkor och svagheter som långa turer gör. Det är en av anledningarna, utöver den ofta vackra naturen, till att långa turer är så spännande och livsförändrande. Långa turer innebär ett enklare, mer avskalat och jordnära liv där allt du kan tänkas behöva finns i ryggsäcken."

Träffa Lina: @linahallebratt / Linahallebratt.se

Angeliqa

"När jag snörar på mig kängorna fylls hela kroppen av en speciell känsla. En blandning av förväntan, lugn och styrka. Jag ska ut till mitt rätta element. Naturen. Äventyr för mig är allt det där som händer som inte går att planera för. Stormen som kom i hög hastighet emot mig en utav de soligaste vandringsdagarna på kalfjället. Den glömda pannlampan i skymningen på väg ned från Kebnekaise. Det av misstag uthällda lunchvattnet och sporken som gick av på mitten. Äventyr för mig är mötena med andra vandrare, det som händer när vi går tillsammans och tar del av varandras historia och äventyr är framför allt det som händer inombords. För den yttre färden är också en inre – och där är skogen eller fjällen bara en kuliss."

Träffa Angeliqa: @vandringsbloggen / vandringsbloggen.com

Linda

Ett äventyr är en händelse som tar oss på en resa, både själsligt och kroppsligt. En resa som sker spontant, utan begränsningar och som vi inte kan styra över hur den kommer att se ut eller sluta. Äventyret får oss att undersöka vad som finns bortom vår vardag, utanför komfortzonens gränser. Ett äventyr kan, men behöver inte, vara fysiskt krävande. Det behöver inte heller ske på exotiska platser. De kan vara både stora och små. Det kan vara en långvandring genom vildmarken, men också en bilresa på nya vägar på väg till jobbet. För mig är själva kärnan i äventyret utmaningen i att våga kasta sig in i det okända, släppa taget och hänföras av vart slumpen eller ödet vill ta en."

Träffa Linda: @wildernessstories / Wilderness-stories.com

Katarina

"När en tillsammans med andra kvinnor, matälskare och lite otränade, i bara HM jeans åker till Grönland och vandrar på inlandsisen, bara sådär. Helt oförstående till varför det inte skulle gå utan outdoorkläder när världen tycks tro att en äventyrare är en man som bestiger Mount Everest. När gpsen visar fel väg och en hamnar på den minsta av vägar i Alperna och får köra på tvåans växel i miltal men med en ständig ögondödande utsikt. När en i god tro kliver ur bilen vid flygplatsen i Keflavik två timmar innan avgång efter en liten för chill roadtrip på Island för att snart inse att planet till Färöarna går från Islands inrikesflygplats, fem mil bort. När en barfota, med en känsla av ovant naket går de där korta metrarna ner till sjön vid sommarstugan i Smålands djupa skogar, de vägar en brukade springa som barn. När fötterna sakta sänks ner i det iskalla sjövattnet efter för många mil skogspromenader. När en sitter kvar och låter den ljumma brisen skölja över kinden till ljudet av ens dagdrömmar. När en inser att hela livet är ett äventyr, bara man låter det."

Träffa Katarina: @antligenvilse / antligenvilse.se

Sara

"Äventyr är ett avbrott i vardagen som man minns länge. Det kan vara att springa en reflexbana i skogen nära en stad en kväll efter jobbet, eller att prova på något helt nytt en helg. Jag tycker om de små äventyren, för då kan man äventyra riktigt ofta. Eftersom jag bor i fjällen är jag på äventyr mest varje dag på nya fjäll eller nya stigar, det är så jag har valt att leva och det är mitt drömliv."

Träffa Sara: @sararonne / Traningsgladje.se

Sofia

"Äventyr för mig är att våga utmana mig själv att göra saker som är lite otäcka, men att ändå välja att fullfölja trots rädsla. Ett äventyr behöver inte vara att bestiga Kilimanjaro eller att paddla kajak i en virvlande ström. Jag hittar äventyr i alla situationer i livet. Det är det som är så bra. Äventyren finns där jag är – oavsett var jag befinner mig."

Träffa Sofia: @hildas / hildas.se

Maria

"Äventyr för mig är att upptäcka något nytt som även innebär att jag behöver expandera mig själv fysiskt, mentalt, känslomässigt eller kunskapsmässigt. Ibland, och allra helst, alla 4 på en och samma gång. I grund och botten kan allt vara ett äventyr om vi bara är nyfikna, och villiga, att se och göra saker på ett annorlunda sätt."

Träffa Maria: @granbergadventure / Mariagranberg.se

Evelyn

"Jag kommer från ett land där det bor elva miljoner personer på ett område lika stort som Småland; Belgien. Man kan paddla, vandra och klättra i det lilla landet, men det är det alltid mycket folk omkring. Jag flyttade norrut till Skandinavien för 5 år sedan. Här finns det utrymme. Natur. Natur och äventyr står varandra så nära. Äventyr är att komma ut någonstans där det är helt tyst; inga bilar, inga hus, inga människor. Helst ingen telefontäckning heller. Att gå så långt ut i vildmarken att man blir imponerad av den. Att ströva genom skog eller över fjäll och leva från dag till dag. Utan bekymmer. Med bara det man bär på ryggen i naturens rytm. Det är äventyr för mig."

Träffa Evelyn: @eefdeboeck / 2wildspirits.com

Sanne

"Alltför länge har äventyr förknippats med prestige och prestationer. Det är dags att vi sätter stopp för det nu. Livet ska vara lite äventyrligt, och det blir det garanterat om man har en nära relation till naturen och friluftslivet i sig. Utan naturen är vi ingenting, och utan friluftslivet skulle jag gå under. Att jobba inom naturturismen, som jag gör, är ett vilt äventyr i sig. Men för mig kan det handla om allt från det enkla i vardagen, som att koka kaffe över öppen eld eller att ge sig ut på outforskade skogsstigar med hundarna, till att vandra långt och länge för att hitta den perfekta fjällbäcken att fiska i. Det är längtan efter friheten som gör det".

Träffa Sanne: @warginna / Warinna.net

Rania

"För mig är det ett äventyr att alltid vara sann mot mig själv, lyssna på hjärtat och gå min egna väg. Att satsa på det jag brinner för och att våga gå emot strömmen och de normer vi växt upp med. Jag älskar näräventyr i min omnejd, att upptäcka är alltid ett äventyr; Oavsett om det är under en biltur över dagen, en vandring i storslagen natur eller små saker i vardagen.”

Träffa Rania: @raniamaria / Rowantree.se

Maria

"Äventyr för mig är att våga följa sitt hjärta och utmana sig själv, oavsett om det gäller att våga sig på en riktig långvandring genom djupa skogar och höga fjäll, att ta sitt pick och pack och flytta långt bort, eller att göra en helomvändning och börja om på nytt i jobb och karriär. Att våga följa sitt eget hjärta är nog det största äventyret man kan ge sig ut på!"

Träffa Maria: @madebymary / Madebymary.com

Kajsa

"Äventyr för mig handlar inte om storslagna strapatser över kontinenter, himlar och hav. I grund och botten är äventyr en inställning som appliceras på våra dagliga hinder i livet genom att möta nya utmaningar, ta tillvara på nya möjligheter, testa våra förmågor mot det okända - och på vägen upptäcka vår egna unika potential. Idag har jag glädjen att få uppleva detta utomhus hela vägen från det jobb jag skapar till söndagskaffet på en sten, till mina längre äventyrsprojekt, och genom hela min livsstil. Att få uppleva detta både själv och tillsammans med andra har för mig varit mitt livs absolut största äventyr och dröm som nu blivit sann."

Träffa Kajsa: @kajsasilow / Adventurestories.se

Amanda

"Jag har alltid älskat äventyr! När jag växte upp kunde det handla det om att galoppera fram genom skogen på min medryttarhäst och precis, precis inte fastna med knäna i ett träd, gå långpromenader själv med hunden i ett naturreservat och söka sig så långt in att jag gick lite vilse, att lajva skogsalv eller att sluka eld på tornerspel. När jag fyllde 18 började jag resa mycket och jag reser gärna både själv och med vänner till nya kulturer. För mig handlar äventyr om att utmana både kropp och sinne och för mig är det upplevelsen, psykologin och berättelserna hos dem jag möter som är det spännande. Äventyr blir det när det finns ett inslag av osäkerhet. Osäker utkomst eller att du själv känner dig osäker på det du ska företa dig exempelvis. Jag kommer alltid att minnas mitt första ultralopp i svenska fjäll som ett fantastiskt äventyr!"

Träffa Amanda: @trailsofpassage / Amanda på Outside Sweden

Sofie

"Äventyr är att göra något som gör att jag vaknar glad, sådär så magen bubblar lite av förväntan redan på morgonen. Äventyr är när jag tar krispiga andetag. Äventyr är att göra något som är så roligt att jag glömmer tiden. Äventyr är att vara 100% närvarande. Äventyr är att infria drömmar och åka till Patagonien och vandra, att leka i grottor med mina barn, att leka i luften med min bästa vän eller att ta en skrattig kaffe med en vän på närmaste kulle. Äventyr är dagar jag kommer ihåg och jag lever för sådana dagar!"

Träffa Sofie: @lanttolife / Lanttolife.se

Sofia

"För mig är äventyr att bege mig ut med packad ryggsäck och upplevelse som mål. Allra helst gör jag det på snöklädda berg bortom lift men ett sommarfjäll med en mountainbike eller med springskor på är också favoriter. Äventyr kan vara stora eller små, spontana eller välplanerade. Det är upplevelsen och känslan av att jag lever lite extra som jag jagar och som naturen alltid ger."

Träffa Sofia: @uppochhoppa / Uppochhoppa.se